رییس فدراسیون جهانی تکواندو، درگفتوگو با خبرگزاری تایمز کره جنوبی، تغییرات تکواندو در بازیهای المپیک ریو 2016 را اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون تکواندو، دکتر چو، رییس فدراسیون جهانی تکواندو، در خصوص برگزاری مسابقات تکواندو در المپیک ریو به خبرگزاری تایمز کرهجنوبی گفت: در این دوره از بازیهای المپیک که از 15 تا 31 مرداد 95 برگزار می شود، مسابقات تکواندو از 27 مردادماه آغاز و به مدت 4 روز برگزار خواهد شد. مبارزات تکواندو در 4 رده وزنی مردان و 4 رده وزنی زنان برگزار می شود.
وی تصریح کرد: در این دوره از مسابقات ورزشکاران از کلاه الکترونیکی سنسوردار استفاده می کنند. استفاده از کلاههای الکترونیکی کمک می کند، امتیازدهی در این دوره از مسابقات در مقایسه به بازیهی المپیک لندن 2012 با عدالت و دقت بیشتری انجام شود. همچنین ورزشکاران می توانند برای نخستین بار از شلوارهای رنگی استفاده کنند و پرچم کشورشان را بر روی شلوارشان قرار دهند.
رییس فدراسیون جهانی تکواندو، اینطور ادامه داد: ورزشکاران مجوز دارند موسیقی که هنگام ورودشان به شیاپجانگ پخش می شود را انتخاب کنند که به تماشاچیان هیجان بیشتری خواهد داد. تغییر دیگری که در مقایسه با المپیک 2012 اتفاق می افتد، استفاده از شیاپچانگ 8 ضلعی است که به بهبود مبارزات کمک بیشتری خواهد کرد. ضمن اینکه تیم نمایش فدراسیون جهانی برای سرگرم کردن تماشاچیان در زمان های استراحت اجرا خواهد داشت.
دکتر چو افزود: برای اولین بار در بازیهای المپیک از 15 داور زن و 15 داور مرد استفاده می شود که به این شکل تکواندو نخستین ورزشی خواهد بود، که تساوی جنسیتی را رعایت می کند. این تغییرات برای تضمین بقای تکواندو در بازیهای المپیک و ایجاد هیجان بیشتری برای تماشاچیان است و فدراسیون جهانی با تحلیل بازتاب تغییرات اعمال شده در این دوره، تلاش خواهد کرد برای المپیک 2020 تغییرات بیشتری ارائه دهد.
به گزارش وبلاگ "فاندو" در طی مسابقات لیگ خردسالان و نونهالان کشور که افتتاحیه آن در شهرستان بافق واقع در استان یزد به وقوع انجامید
استاد فردین علی نژاد به عنوان تنها داور مازندرانی از شهرستان تنکابن در این مسابقات حضور داشتند....
باید خاطر نشان کرد که استاد فردین علی نژاد دارای مدرک بین المللی داوری در زمینه های پومسه و کیوروگی هستند و دارای دان هفت تکواندو میباشند....
تکواندو (زبان کرهای: خط هانگول: 태권도 خط هانجا :跆拳道) یک ورزش رزمی کرهای و یکی از ورزشهای المپیکی است. تکواندو ورزش ملی کره جنوبی و دارای بیشترین تعداد ورزشکار در میان ورزشهای رزمی در سراسر دنیا است.
تکواندو یک رشته رزمی مدرن محسوب میشود که پس از جنگ جهانی دوم با کوشش استادان هنرهای رزمی کره جنوبی و با تلفیق رشته اوکیناواییکاراته به ویژه سبک شوتوکان، هنرهای رزمی چینی و هنرهای رزمی سنتی کرهای همچون تکیون و سوباک پایهگذاری شد. استیل خاص این رشته هجومی که متکی بر ضربات پا با حداکثر قدرت و سرعت است و بر حفظ فاصله فیزیکی با دشمن و طراحی فنون برای دور کردن مهاجم تأکید دارد، آن را از تمام سبکهای رزمی موجود در دنیا متمایز میکند.
در دوره باستان، انسان هیچ چیزی بیش از دست خالی نداشت تا از خودش دفاع کند لذا طبیعتاً به مبارزات برپایه همین دست خالی روی آورد. بعدها که ساخت سلاحها و توسعه آنها برای حمله یا دفاع آغاز گردید، بازهم مردم از مبارزه با دست خالی لذت میبردند که این بار برای تقویت قوای جسمی شان این کار را انجام میدادند و همچنین برای نشان دادن رسومات قبیلهای شان. مثلاً برخی قبیلهها سبک خاصی برای مبارزه داشتهاند مانند سبکهای مار، پلنگ و… که هرکدام برای فخر فروختن قبیلهای برای قبیله دیگر بود.[۱]
در دورانهای اولیه شبه جزیره کره، آنها سه قبیله اصلی داشتند که هرکدام از هنرهای رزمی خودشان در رقابتهای تشریفاتی مذهبی استفاده میکردند. در همین مسابقات بود که مردم آرام آرام با کسب تجربه از تکنیکهای مبارزات همدیگر توانستند بر چهارپایان وحشی نیز غلبه کنند که همین دفاعها و حملات مردم آن زمان یکی از منابع تحلیلهای امروز ما به حساب میآید.[۱]
بسیاری بر این باورند که همین حرکات پایه تکواندوی امروزی به حساب میآید که نام این ورزش نیز از نامهای سوباک و تائه کیون و… نشات گرفته است.[۱]کلمه تکواندو از سه بخش تشکیل میشود:
پس از پایان جنگ و آزادی کره ورزشهای رزمی سنتی این کشور تا حد زیادی با رشتههای ژاپنی همانند کاراته، کندو و جودو آمیخته شده بود، در عین حال بسیاری از رزمی کاران کره هم با آموختن هنرهای رزمی چینی آنها را وارد کره کرده بودند. در آن زمان بیشتر اصطلاحهای «تانگ سو دو» و «کونگ سو دو» برای نام گذاری ورزشی که بعدها به تکواندو معروف شد، به کار میرفت.
در یازدهم آوریل سال ۱۹۵۵ نام تکواندو توسط ژنرال چوی هونگ هی در جلسهای در کره بر روی هنر رزمی کرهایها ثبت گردید و از سوی مقامات سیاسی به رسمیت شناخته شد. در شناساندن و ارائه تکواندو نوین از زحمات و تأثیرات بسزای ژنرال چوی هونگ هی بنیانگذار تکواندو نمیتوان به سادگی گذشت و این حقیقتی غیرقابل انکار است. در سال ۱۹۶۵ انجمن تکواندو کره و در سال ۱۹۶۶ فدراسیون بینالمللی تکواندو (I.T.F) در کره، و در سال ۱۹۷۳ فدراسیون جهانی تکواندو (W.T.F) با حمایت رجال سیاسی کره جنوبی تأسیس شد.[۲]
تلاش برای بازسازی تکواندو و بازگرداندن آن به حالت اصلی خود در نهایت منجر به تبدیل این رشته به ورزش ملی کره و محبوبترین سبک رزمی در سراسر دنیا شد:
ترتیب رنگ کمربندهای رده در تکواندو:
به گزارش "ورزش سه" و به نقل از روابط عمومی کمیته ملی المپیک، حسین رفعتی دبیر کل فدراسیون جهانی تکواندو صبح امروز سه شنبه با حضور در کمیته ملی المپیک، با کیومرث هاشمی رییس کمیته ملی المپیک کشورمان دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار که هادی ساعی، اصغر رحیمی و رئیس فدراسیون تکواندو نیز حضور داشتند، کیومرث هاشمی ضمن ابراز خوشحالی از حضور یک ایرانی در پست دبیر کل فدراسیون جهانی تکواندو اظهار داشت: بدون تردید این انتخاب بیانگر قدرت برنامه ریزی و کارهای اجرایی شما در این فدراسیون جهانی است چرا که به شخصه خود مطالعه کردهام که دکتر چو رییس فدراسیون جهانی یکی از دلایل انتخاب شما در این پست را گسترش هر چه بیشتر تکواندو در عرصه جهانی دانست.
وی ادامه داد: بسیار خوشحالیم که یک ایرانی چنین پستی در یک فدراسیون بزرگ و موفق جهانی دارد و به شخصه در رقابتهای جهانی مکزیک شاهد بودهام که چگونه بر اجرای رقابتها نظارت دارید.
هاشمی خاطر نشان کرد: بدون تردید تکواندو ایران در حال حاضر با همت و تلاشی که مسئولان، مربیان، قهرمانان و جامعه آن داشتهاند، تنها قدرت جهانی این رشته است چرا که در رقابتهای جهانی و قارهای بارها کرهجنوبی را پشت سر گذاشته است و مردم کشور عزیزمان امید بسیاری دارند تا در المپیک ریو بار دیگر هوگوپوشان با مدال آوری خود باعث خوشحالی ملت شوند.
سپس حسین رفتی دبیر کل فدراسیون جهانی تکواندو ابراز داشت: بعنوان یک مسئول جهانی اگر چه می بایست بی طرف باشم ولی بعنوان یک ایرانی از پیروزیهای نمایندگان کشورم در رقابتهای برون مرزی خوشحال میشوم و امیدوارم این عزیزان در رقابتهای ریو بتوانند مایه مباهات مردم کشور عزیزمان شوند چرا که تمامی کشورها تکواندو ایران را بعنوان قدرت جهانی می شناسند.
وی خاطر نشان کرد: تمامی اقدامات لازم برای برگزاری رقابتهای تکواندو در بازیهای المپیک ریو از سوی فدراسیون جهانی انجام شده و در بحث داوران هم تلاش شد تا بهترین ها برای این رویداد مهم انتخاب شوند
به گزارش "ورزش سه" و به نقل از ایرنا، با اعلام کمیته مسابقات المپیک، پیکارهای تکواندوی این رویداد از 27 مردادماه به مدت 4 روز برگزار می شود و ایران در هر روز یک نماینده خواهد داشت.
در اولین روز این رقابت ها (چهارشنبه 27 مردادماه) تکواندوکاران اوزان منهای 58 کیلوگرم مردان و منهای 49 کیلوگرم زنان روی شیاپ چانگ می روند که فرزان عاشورزاده نماینده ایران در این وزن است.
28 مردادماه، مبارزات تکواندوکاران اوزان منهای 68 کیلوگرم مردان و منهای 57 کیلوگرم زنان پیگیری می شود که کیمیا علیزاده از ایران رو در روی رقبایش قرار می گیرد.
در سومین روز این دوره از بازی ها (29 مردادماه) مهدی خدابخشی نماینده ایران است که در این روز هوگوپوشان اوزان منهای 80 کیلوگرم مردان و منهای 67 کیلوگرم زنان با یکدیگر رقابت می کنند.
در نهایت این رقابت ها ها با پیکار نمایندگان سنگین وزن (اوزان به اضافه 80 کیلوگرم مردان و به اضافه 67 کیلوگرم زنان) در روز 30 مردادماه به پایان می رسد که سجاد مردانی از ایران به مصاف حریفانش خواهد رفت.
تیم ملی تکواندوی مردان ایران با هدایت «بیژن مقانلو» رو در روی رقبای المپیکی قرار می گیرد و هدایت کیمیا علیزاده برعهده «مهرو کمرانی» است.
Taekwondo Game یک بازی بسیار زیبای تکواندو است که بر اساس قوانین و حرکات ورزش تکواندو طراحی شده است.
بازی Taekwondo Game با حرکاتی که از تکواندو کاران حرفه ای گرفته شده است، دارای استایل و گارد گیری واقعی است. حتی افکت های صوتی بازی Taekwondo Game در دوجانگ واقعی تکواندو ضبط شده است. مسابقات تکواندو بازی Taekwondo Game در سه محیط فوق العاده ی ایران، مکزیک و کره صورت می گیرد و قوانین واقعی المپیک تکواندو حکم ران مسابقات است.
جای گیری و زمان بندی دو کلید مهم در ورزش تکواندو هستند. تمرین کنید و قبل از اینکه وارد مسابقات شوید مهارت خود را بالا ببرید. کنترل هوشمند و یادگیری ساده بازی Taekwondo Game تجربه جدیدی از بازی های مبارزه ای را برای شما فراهم می سازد. صحنه های گرافیکی و افکت های صوتی زیبای بازی Taekwondo Game معنی واقعی بازی تکواندو را برای شما تداعی می کند.